Keukenblussystemen


 

Het INOX keuken blussysteem van BLUS DIRECT is een geavanceerde brandbeveiligingsoplossing voor professionele en industriële keukens.

In de professionele keuken van een restaurant of organisatie kan het hectisch zijn; men werkt vaak dicht op elkaar in de buurt van fornuizen en apparatuur met vlambare ingrediënten zoals vetten en oliën.
Vuur is één van de grootste veiligheidsproblemen in commerciële keukens en schade aan de apparatuur kan flink in de papieren lopen.
Een effectief systeem om brand te detecteren is daarom essentieel om ongelukken en schade te voorkomen.

BLUS DIRECT levert en installeert twee type systemen namelijk een pneumatisch(BD INOX Plus) en elektrisch systeem (BD INOX Max).
Het pneumatische systeem werkt volledig autonoom en heeft geen voeding nodig. In overleg met u bekijken we welk systeem het meest geschikt is voor uw keuken.

Onze systemen blussen door van het scheiden van zuurstof en de brandstof; het blusmiddel is geschikt voor het blussen van klasse F branden. Het blusmiddel vormt een schuimachtige laag die de verbranding stopt (dus door zuurstof weg te nemen) en voorkomt dat het vuur weer opnieuw oplaait.
In het geval van vuur zorgt het INOX blussysteem dus dat de schade zo klein mogelijk blijft en u weer zo snel als mogelijk de werkzaamheden in de keuken kan hervatten.

Traditionele sprinkler versus het INOX systeem
Meer lezen…

Een INOX blussysteem van BLUS DIRECT past in elke keuken!