BLUS DIRECT Prefab


Het BLUS DIRECT Prefab systeem wordt op temperatuur mechanisch aangestuurd. Het systeem blust direct bij de brandhaard waardoor er geen extra (elektrische) voorzieningen nodig zijn zoals rook- of thermische melders. Er is sprake van Direct Low Pressure (DLP); het blusmiddel wordt via de detectieleiding op de brandhaard gespoten.
Dit systeem is geschikt zowel geschikt voor compacte als open ruimtes (afhankelijk van het blusmiddel) en bedoelt voor zowel mobiele als statische objecten.

Dit blussysteem lijkt erg veel op het BD Basic systeem, echter onderscheidt het zich doordat het volledig geassembleerd geleverd wordt met een detectie- en blusleiding die reeds op druk is gebracht.  Dit houdt in dat dit systeem gebruiksklaar is en enkel nog gemonteerd hoeft te worden.

Het BLUS DIRECT Prefab systeem kan voorzien worden van het blusmiddel Novec™ 1230 of het schuimblusmiddel AFFF-AF. AFFF-AF is, in tegenstelling tot Novec™ 1230, geschikt voor open ruimtes. Dit schuim is ideaal voor het blussen van een combinatie van brandklassen A en B (vaste stoffen en vloeibare stoffen).

 

 

 

Toepassingen: Motorruimtes van landbouwvoertuigen, bussen, touringcars en oldtimers, aggregaten.

Wilt u meer weten over dit systeem? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.